All for Joomla All for Webmasters
Мурсалският чай е цветът на 2023 г.

Той е фин, нежен и успокояващ. Точно толкова, колкото е нужно, за да освежи и облагороди дома и офиса.

Без да се натрапва, без да „крещи“ – витален, стилен, лек. Цвят хамелеон от прекрасно зелено и сиво, с малко синьо и повече бяло. „Мурсала“!

 

Това е цветът за 2023 година в интериора и архитектурата. Той бе определен от българската компания „Оргахим“ - „Цвят на годината“, която дава погледа на професионалните общности към възможностите за работата с цветове и актуалния тренд за оформление на дома в помощ на потребителите. 

 

Защо да боядисаме стените в цвят „Мурсала“

Цветът ще ни донесе усещане за простор, прохлада и дълбочина със своята приглушеност и нотка мистичност.
 
Същевременно ще ни връща към естествената жизнена енергия и връзката с природата, подобно на планинския Мурсалски чай, който ни зарежда с енергия, виталност и сила.
 
Дори визуалната близост с цветовете на билката пренася в интериора чудото на природата с вълшебни свойства, донесло на Мурсалския чай славата на лек за всяка болка. 
 
Естетиката на естествените, натурални продукти чудесно се допълва от цвят „Мурсала“, който се комбинира отлично с топли вибриращи цветове от една страна и с натурални нюанси и материали, от друга.
 
Тази амбиваленност на цвета го поставя хармонично до актуалните стени от бетон, до мрамор на пода или до тъмни цветове на дървото, които ще задават енергичност и категоричност в помещенията през следващата година.  
 
Водещи в избора на цвят за 2023-та бяха основните тенденции, които движат работата с цветове. Взаимодействието между предметите, отношенията, пространство и място вече са други. 
 
Пандемията промени поведението ни и дигитализира голяма част от света ни, което също се наслагва към собствените ни предпочитания и вкус в оформлението на интериора, поясниха експертите на „Оргахим.
 
По думите му балансът между тях ще придава уют и комфорт, които ще търсим в дома през следващата година. „Според нас 2023-та ще отразява органичния живот в интериора и цветът „Мурсала“ ще е онзи елемент, който ще подобри начина, по който възприемаме пространството и преживяването в дома си“. 
 
Прочетено 264 пъти Последна промяна от Четвъртък, 01 Декември 2022 13:21
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…