All for Joomla All for Webmasters
Най-добрата мама на света

Френската книга показва различни модели на майчинството в животинското царство.

Какво означава да бъдеш майка? Лесен въпрос, на който всеки може да даде собствен отговор. Но дали Мама Писана, Мама Паяк и Човешката Мама отглеждат децата си по един и същи начин? 

 

Френският писател Себастиен Перез и художникът Бенжамен Лакомб представят на децата двайсет вида животни и начините, по които се грижат за малките си. „Най-добрата мама на света“ е на българския пазар, благодарение на  издателство „Ентусиаст“, представлява нежен очерк на майчинството, съчетан с очарователни илюстрации. 

 

Себастиен Перез открива страстта си към писането още в ранна възраст. Характерното за неговите произведения е преплитането на фантазия и хумор. Авторът вмъква в текстовете си важни теми като паметта и толерантността. Желанието му да сподели с читателите своите истории е подбудено от художника Бенжамен Лакомб и през 2007 г. излиза първата им съвместна книга. 

 

Бенжамен Лакомб е един от най-ярките представители на съвременната френска илюстрация. Докато е ученик, той се занимава с реклама и анимация. Първата книга, която написва и илюстрира изцяло, е публикувана през 2007 г. и същата година е посочена от списание TIME като едно от десетте най-добри детски издания. 

 

Умилителните портрети в „Най-добрата мама на света“ показват, че всички животни, също като хората, имат семейства, в които майката играе важна роля и не изпуска малките си от очи.

 

Мама Зайка, например, скубе козината от корема си, за да е меко и топло леглото на бебетата ѝ, а Мама Мецана дълго време не пуска рожбите си сами в гората. При някои животни само женските отглеждат потомството си, при други – само мъжките, а при трети – и двамата родители. Но коя тогава е най-добрата мама на света? 

 

Отвъд разнообразието на видовете, та дори и природата, изглежда, едно нещо обединява всички майки на света и то е безусловната любов към децата им.

  .

 
 
 

 

Прочетено 286 пъти Последна промяна от Вторник, 15 Ноември 2022 10:57
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…