All for Joomla All for Webmasters
Австрийският лекар д-р Гюнтер Енцингер- новият почетен консул на България във Щирия –встъпи в длъжност
Новият почетен консул на България във федерална провинция Щирия д-р Гюнтер Енцингер официално встъпи
 
в изпълнение на функциите си. Това съобщи на своята ФБ страница българското посолство в Австрия.  
 
На 12 октомври  2020 г. в Българското посолство във Виена се състоя скромна церемония, ограничена в тесен кръг заради противоепидемичните мерки, на която българският посланик Иван Сираков връчи на новия почетен консул д-р Гюнтер Енцингер оригиналните документи по назначаването му, както и необходимите материали за оборудването на седалището му в Грац. 
 
Д-р Сираков поздрави д-р Енцингер, посочвайки, че вече той официално е встъпил в длъжност. Посланик Сираков открои важността на почетното консулство в Грац за развитието на културните, икономическите и политическите връзки между Щирия и Република България. 
 
Офисът на почетния консул ще бъде в историческата вила „Хартенау“, в която Александър I Батенберг – първият български княз след Освобождението е прекарал последните дни от живота си. 
 
Адресът на почетното консулство е Leechgasse 52, A-8010 Graz, Österreich, а приемното време от понеделник до четвъртък от 9:00 до 14:00 ч. Контактът с почетния консул е достъпен и по имейл на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.." style="font-size: 12pt; font-style: italic;">Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. 
 
Припомняме, че Министерският съвет на Република България реши през март 2020 г.  да назначи австрийският лекар  д-р Гюнтер Енцингер  за почетен консул на България в Австрия. Негово седалище е Грац, а консулският му окръг  обхващат територията на федерална провинция Щирия. 
 
Д-р Енцингер е уважаван лекар, с широка мрежа от контакти в местните политически, бизнес и културни среди.  Той притежава необходимия авторитет и може да допринесе за задълбочаване на българо-австрийското сътрудничество в областта на културата и образованието и за разширяване на контактите и комуникацията между българските и австрийските граждани в провинция Щирия.

.

Прочетено 435 пъти Последна промяна от Вторник, 13 Октомври 2020 11:58
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…