All for Joomla All for Webmasters
Препоръки към българските граждани във Виена

Информацията е на българското Външно министерство. 

 

Във връзка с терористичния акт във Виена Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, пребиваващи в австрийската столица, по възможност да не излизат от домовете си и да избягват центъра на столицата. 

 

Препоръчително е внимателно да се следят указанията на местните власти, както и съобщенията в средствата за масово осведомяване. 

 

В австрийската столица е в ход мащабна полицейска операция, чиято цел е установяването и издирването на извършителя на криминалния акт.

 

В центъра на града временно е прекъснат градският транспорт, автобусните и метро линии, водещи до историческия център на града. 

 

Към момента няма данни за пострадали български граждани при терористичния акт. В посолството ни не са постъпвали сигнали с молба за помощ. 

 

Българското посолство е в контакт с местните власти и е в готовност да окаже съдействие. При необходимост сънародниците ни могат да се свържат с посолството във Виена на следните телефони: +43 1 505 31 13 и дежурен в извън работно време: +43 1 505 64 44.

.

 
 
 

 

 
Прочетено 612 пъти Последна промяна от Вторник, 03 Ноември 2020 10:10
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…