All for Joomla All for Webmasters
Виена разяснява в подкаст всичко за корона вируса
Какво се случва в борбата срещу вируса, кое е истина и кое е измислица?
Медици и учени отговарят на въпросите на виенчани в новото издание на общинския подкаст. 
 
Позната картинка пред магазините за хранителни стоки във Виена: хората вадят кърпичка, пръскат я с дезинфектант, а после изтриват с нея дръжката на количката. Ритуал, на който виенчани са свикнали вече от година. Но помага ли това срещу корона вируса? 
 
Много въпроси и полуистини се разпространяват около пандемията и ваксините, но в новия подкаст на община Виена думата имат специалистите. Те разясняват конкретни въпроси от областта на вирусологията и епидемиологията, касаещи лечението, ваксинирането и човешкото здраве, съобщава Ойроком-ПР София, част от мрежата за международни връзки на Община Виена. 
 
Най-добрите специалисти от Виенския лекарски съюз, Медицинския университет в града, Общинската служба за психосоциална подкрепа, а така също и лекари от най-голямата многопрофилна болница във Виена AKH, се опитват да разяснят на достъпен език мутациите на вируса и ползата от тестването и ваксинирането.
 
Те разказват за лечението на пациенти в домашни и болнични условия и за влиянието на пандемията върху психичното здраве на малки и големи.
Удобството на общинския подкаст
Дигитализациятаи активното използване на технологиите в работата на общината е приоритетна задача за Виена и с пускането на градския подкастобщината разшири дигиталните услуги, които предлага.
 
Предаванията в този подкаст се занимават с важни общински теми, а целта е гражданите да се информират по иновативен начин, съобразен с различните целеви групи.
 
Ползата и смисълът на този формат е едно предаване да бъде записано и качено в мрежата и съответно свалено от слушателите, за да могат те да го чуят в удобно за тях време – докато тичат в парка, разхождат кучето, пътуват във влака, шофират до работа или пък мият чиниите вкъщи.
 
Слушането е безплатно на всички  устройства чрез платформите Apple Podcast, GooglePodcast или Spotify или в мрежата на https://stadtwienpodcast.buzzsprout.com/.
 
 .
 
 
 

 

Прочетено 476 пъти Последна промяна от Четвъртък, 25 Март 2021 17:49
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…