All for Joomla All for Webmasters
Безплатно онлайн информационно събитие с български и австрийски институции на пазара на труда.
Инициативата е на Службата по трудови и социални въпроси към Посолството на България във Виена, съвместно с български и австрийски институции на пазара на труда. 
 
 На 28 април 2021 г. Службата по трудови и социални въпроси  (СТСВ) към Посолството на България във Виена организира онлайн информационно събитие съвместно с български и австрийски институции на пазара на труда.  
 
 Възнамерявате да работите в Австрия? Предлагат Ви заетост (понякога краткосрочна) в строителството, селското стопанство или друга сфера, но изпитвате съмнения, защото не говорите езика и Ви е трудно да се ориентирате. 
 
Запознайте се с най-честите хипотези за започване на работа, например командироване, намиране на работа чрез посредник, използване възможностите, които предоставя EURES и др.
 
Научете кои са основни правила, с които трябва да се съобразявате при заминаване от България. Полезни съвети и информация ще получите от експерти от Инспекцията по труда и Агенцията по заетостта в България. 
 
По време на събитието ще научите още как да разберете дали и как сте регистриран в австрийското здравно/ пенсионно осигуряване и дали имате застраховка срещу трудова злополука, когато започнете работа, както и каква е процедурата, ако не сте регистриран и как да подадете сигнал.
 
Ще се запознаете с дейността на Bauarbeiter von der Bauarbeiter- Urlaubs- und Abfertigungskasse, Finanzpolizei, Arbeitsinspektorat für Bauarbeiten, Land- und Forstwirtschaftsinspektion. 
 
Ще научите още от експерти от НОИ какви документи трябва да представите при завръщане в България с оглед отпускането и изплащането на краткосрочните обезщетения и помощите от държавното обществено осигуряване (например какво са формуляр U1, U2, в кои случаи бихте имали право на достъп до обезщетения и пр.). 
 
Инспекцията по труда и Агенцията по заетостта в България ще Ви запознаят с основни правила, с които трябва да се съобразяваме при заминаване и ще ви дадат полезни съвети. 
 
Ще имате възможност да се запознаете с  5 австрийски институции на пазара на труда, които могат да Ви бъдат полезни, в случай че изпитвате съмнения или искате да подадете сигнал.  
 
За участие в събитието е необходимо използване на компютър с камера или смартфон, защото то ще се реализира чрез платформата „Zoom". 
 
Желаещите трябва да се регистрират предварително, като изпратят мейл на следната електронна поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..">Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..  
 
Очаквайте още подробности в следващите дни! 

 
 .
 
 
 

 

Прочетено 237 пъти Последна промяна от Четвъртък, 08 Април 2021 21:13
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…