All for Joomla All for Webmasters
В Австрия глобата скочи на 50 евро, ако сте без маска в метрото

Досега санкцията бе 25 евро.

От днес, 20 юли 2020 г. глобата, ако сте без предпазна маска в обществения транспорт в Австрия: метро, травмаи, автобуси, включително и във влаковете, вече е 50 евро, съобщиха местни медии. 

 

Причината е, че само във Виена през юли бяха засечени около 13 хил. пътници, които пътуваха без маски. Това прави поне по 1000 души дневно. 

 

Ръстът на короназаболелите се увеличава, и макар, че е клъстърно разпространението ( само на определени места избухват огнища), австрийските власти вземат комплексни мерки. 

 

Eдно от тях е вдигането на глобата. Досега за пътуване без предпазна маска или шал санкцията във Виена бе 25 евро. 

 

Втората мярка е , че представители на реда и на Wiener Linien ще контролират дали се спазва задължението да се носи маска. При закупуване на билети от гише, както и на входовете на метрото пътуващите ще бъдат предупреждавани да не забравят слагането на маски по време на целия път. 

 

Във вторник, 21 юни 2020, се очаква австрийското правителство да реши, че връща старото положение да се носят маски във всички магазини и супермаркети. 

 

Днес, понеделник, към 11 часа броят на новозаболелите от коронавирус в Австрия е 1.373 души, от тях в болница се лекуват 112 души , а в интензивните отделения- 16 души.Данните са на Лекарската камара във Виена.

 

Горещият телефон в Австрия за COVID -19 e  0800 555 621.


   

Прочетено 804 пъти Последна промяна от Понеделник, 20 Юли 2020 22:43
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…