All for Joomla All for Webmasters
375 български училища има в 43 страни на 5 континента
Това е най-развитата институция, която поддържа българския дух днес навсякъде по света.
"Благодарение на сътрудничество между българското министерство на образованието и просветата, и БТА, успехът на всяко едно училище по света ще отекне по целия свят", каза просветният министър Николай Денков по време на 16-тата световна среща на българските медии зад граница, организирана от БТА. 
 
Той посочи, че с 375-те български неделни училища в 43 държави на пет континента, това е може би най-развитата институция, която поддържа българския дух днес навсякъде по света. 
 
Изложбата „Босилеград в цветове“,която показва картини на художници от три държави бе открита в художествената галерия „Владимир Димитров-Майстора“в Кюстендил.Събитието е в рамките на 16-тата световна среща на българските медии. 
 
Изложбата е резултат от едноименния пленер, който е събрал седемнадесет художници от България, Сърбия и Република Северна Македония, за да разкажат с четка и платно за Босилеград. В нея се показват картини на 11 от общо с17 автори, творили в Босилеград това лято. 
 
Изложбата бе открита от директора на художествената галерия Валентин Господинов. Гости на това събитие бяха генералният директор на БТА Кирил Вълчев , Александър Димитров – главен редактор на ГЛАС ПРЕСС, Босилеград /Сърбия/ и Румен Баросов – председател на студентско читалище „Св. Климент Охридски“. Гостите се насладиха и на музиката на Дани Милев и проекта „Заведи ме…“ – за концерти сред българските общности по света. 
 
Световната среща на българските медии се проведе в партньорство с Рилската света обител, община Кюстендил, националния дарителски фонд "13 века България", Държавен културен институт към министъра на външните работи, студентското читалище "Свети Климент Охридски", сдружение "Глас" - Босилеград, "България ер", Сдружението за модерна търговия, Пощенска банка, EasyPay.
 .
 
 
 

 

Прочетено 320 пъти Последна промяна от Вторник, 19 Октомври 2021 22:10
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…