All for Joomla All for Webmasters
Маслото от моринга е базово, с лек аромат на хрян и се „изяжда“ от кожата

Лиляна Донева дълги години се занимава и проучва растителните и етеричните масла.

Започва като представител на едни от първите зехтини, внасяни в България. Също и сред първите, които предлагат на българския пазар масло от арган и масло от бодлива круша, внос от Мароко. 

 

От 2014 г. прави жива козметика, т.е не просто масла, а продукти със запазени живи природни микроелементи. Философията, която предоставя на своите клиенти чрез тези продукти, за нея е начин на живот. 

 

Морингата и нейните лечебни свойства

Последователите на аюрведа знаят, че морингата присъства в над 3000 рецепти за здраве и красота. Родината й е неподправената, чиста природа на Хималаите.Там неслучайно я наричат Дърво на живота.

 

Науката е изследвала, че моринга съдържа: 47 активни антиоксиданти, 36 противовъзпалителни средства, 30% растителен протеин, всички осем незаменими аминокиселини, включително омега 3, 6, и 9. 

 

А също: 4 пъти повече от калция на млякото, 7 пъти повече от витамин С в лимоните, 3 пъти повече от желязото в спанака, 3 повече от калия в бананите. 

 

Маслото от моринга съдържа тирозин, който стимулира производството на меланин и подпомага изчистване и предотвратява поява на пигментни петна по кожата. Казват, че в Англия се препоръчва като средство, което може да подпомогне лечение на витилиго. 

 

Морингата е начин за дълбоко хранене на кожата, което повдига нейния имунитет и и помага да се справи с доста неприятни несъвършенства, както и като превенция за появата им. Тя може да се използва навсякъде по кожата, на цялото лице, и около очите и на устните, защото където попадне клетките я „изяждат“. 

 

Жива козметика

„Моите разбирания са, че козметиката като средство за външна употреба върху клетките на кожата, трябва да може да се употребява и вътрешно, и да води до все по-малка нужда от употреба на такива средства. С други думи: Козметика, която води до все по-малко употреба на козметика“, казва Лиляна Донева. 

 

Маслото от моринга го внася от неговата родина,т.е от Хималаите, където то се употребява за хранителни цели. По-голямата част от маслата, с които работи се пресоват прясно много щадящо в България. 

 

Съчетава ли се с други олиа?

Маслото от моринга е базово масло с лек аромат на хрян.То отлично се съчетава с други базови и етерични масла, в зависимост от ефектите, които искаме да постигнем. 

 

Лиляна Донева го приготвя в съчетание със синап, бадем и др., за подобряване състоянието на фоликулата на скалпа и терапия против косопад. 

 

За контакти:

Можете да се свържете за поръчка с Лиляна Донева чрез сайта
https://zelenapateka.alle.bg/

или чрез facebook –
https://www.facebook.com/profile.php?id=100064320627171 

(PR-статия)

 
Прочетено 597 пъти Последна промяна от Сряда, 08 Февруари 2023 12:02
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…