All for Joomla All for Webmasters
35 млн. евро за спасяване на малкия и среден бизнес във Виена
 Община Виена и Стопанската камара въвеждат незабавни мерки за фирмите, засегнати от разпространението на коронавируса,
съобщава Ойроком-ПР София, част от мрежата за международни връзки на Община Виена. 
 
Община Виена и Виенската стопанска камара реагират на настоящата трудна ситуация, причинена от разпространението на коронавируса, със социален пакет за подкрепа на малкия и среден бизнес в австрийската столица.
 
Целта е да се помогне бързо и без излишна бюрокрация, за да се предотвратят фалити на фирмите и уволнения на техните служители, заяви кметът на града Михаел Лудвиг.
 
В този труден момент общината и бизнесът работят заедно, за да се смекчат последствията от кризата. Подкрепата е предназначена за едноличните търговци, както и за малките и средни фирми.
 
Част от първия пакет са:
• 12 млн. евро гаранции за осигуряване на ликвидността на малкия и среден бизнес във Виена
• 20 млн. евро спешен фонд за еднолични търговци и малки фирми. От този фонд фирмите с по-малко от десет служители могат да получат финансиране в случай на спад на оборота с над 75%, а при спад на оборота до 50% могат да кандидатстват за съфинансиране на наема. 
 
• Увеличение с 3 млн. евро на средства на Виенския фонд за насърчаване на заетостта. Виенските компании вече се сблъскват с проблема за временно съкращаване на персонал.
 
Виенският фонд за насърчаване на заетостта заедно с Виенската агенция по заетостта предлагат различни възможности за подкрепа, като например  включване на служителите в курсове за повишаване на квалификацията с откъсване от работа или въвеждане на намалено работно време за определен брой служители. 
 
Допълнителни мерки ще бъдат представени подробно в сряда, 18 март 2020 г., след срещата на социалните партньори във виенското кметство.

Прочетено 405 пъти Последна промяна от Понеделник, 16 Март 2020 17:03
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…