All for Joomla All for Webmasters
Германия обяви за рискови регионите Варна, Благоевград и Добрич

Информацията е на българското Външно министерство. 

 

Посолството ни в Берлин бе информирано от Министерството на външните работи на Германия, че като част от превенцията срещу коронавируса се подготвят мерки спрямо влизащите в страната от три региона на България – Варна, Благоевград и Добрич.  

 

Трите региона ще бъдат обявени за рискови, като от събота, 8 август 2020 , всички пристигащи от тези региони ще подлежат на задължително тестване. До получаване на резултата от теста за тези граждани е в сила задължителна 14-дневна карантина. Тя ще отпадне при отрицателна проба. 

 

Тестът трябва да бъде направен до 72 часа след влизане на територията на Германия. Допуска се тестване и в страната на тръгване, ако то е извършено от сертифицирана лаборатория и е до 48 часа преди пристигането в Германия. 

 

Препоръчително е при отрицателен тест да се направи нов няколко дни по-късно. Този втори тест не е задължителен, но германските здравни власти имат право да го изискат, ако смятат за необходимо. Както първият, така и евентуално вторият тест, ще са безплатни. 

 

Германското Министерство на външните работи ще публикува на сайта си препоръка за въздържане от пътуване към посочените региони в България. 

Прочетено 597 пъти Последна промяна от Петък, 07 Август 2020 18:55
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…