All for Joomla All for Webmasters
Астрологична книга
На 9-11.11.2019 г. във Варна се проведе първата в Европа общоевропейска конференция по Астрология с тема: "От Древната астрология към Висшата съвременна астрология". 
 
Всеки може да си закупи книгата на конференцията, която включва всички публикувани доклади на оригиналния им език и на български език. Тъй като има видео запис от конференцията с всички, лекции, дискусии и отговори на въпроси, този пълен тридневен запис може също да се закупи.Снимките към поста показва съдържанието и някои лекции от книгата.
 
Съдържанието на книгата и видео файловете включва:
 
- "Физика и философия на Астрологията. Научният смисъл, същност и произход на астрологичното явление във Вселената", Филип Филипов. Докладът за първи път прави пълен систематичен обзор на научните теории и доказателства относно Астрологията. Представена е физичната обосновка и теория базирана на квантовата физика и фракталната математика, като са ликвидирани отрицателните доводи срещу астрологията от гледна точка на Философия на науката и то с конкретни примери, доводи и доказателства. 
 
- "Астрологията в хода на времето или смисълът на астрологията в огледалото на развитието на нейните съвременни", Волфганг Томзиц. Един от най-добрите астролози на Австрия прави пълен хронологичен анализ на астрологичното развитие и показва възможните тенденции в настоящето. 
 
- "Вавилонският астролаб - астрологичната система на първия Хермес", Румен Колев. Даден е анализ, датировка, превод и тълкуване на най-старата астрологична книга, датирана на 7500 г. 
 
- "Божественият Птолемей", Лучия Белиция. Докладът прави обзор на творчеството на Птолемей - един големите антични астролози. 
 
- "Австрийският хороскоп според Сандор Белшак с точни събития в текущите процеси", Бригите Щробеле. Президентът на най-старата Европейска астрологична организация представя хороскопа на Австрия с много карти и примери. 
 
- "Деканатите, Египетските богове от храма на Хатор и астрологичните плочи от Гран, Вогези, Франция", Филип Филипов. Представена е астрологичната информация от Храма на Хатор в Дендера във връзка с антична книга по Астрология на Хефестион и астрологичен артефакт, намерен във Франция, който разказва как точно са правени хороскопи в античните храмове. 
 
- "Астрологията в епоса Махабхарата и датата на войната, описана в Махабхарата", Дитер Кох. В доклада са показани и преведени санскритски текстове, които показват по астрологически и астрономически път датата на войната, описана в Махабхарата". 
 
- "Ilm-i Nujum: Науката за звездите", Йонер Дьошер. В доклада се разказва за отоманската астрологична традиция, като в лекцията бяха показани много примери. 
 
- "Първообразът на Шумерския зодиак", Кирил Стойчев. В доклада се представя теория за произхода на зодиака в Шумер и отношението му към Нипурския календар. 
 
- "Изследвани качества на планетите в съответствие с констелациите, разгледани с научни методи", Бригите Хюбер. В доклада е представен научен астрологичен експеримент относно психологическото въздействие на планетите, проведен в един от най-престижните университети в Австрия. 
 
- "Астро-археологическите обекти в България", Адриана Вотей, Илиана Магерова. В доклада са показани и протълкувани методите на древните относно създаването на мегалитни и наблюдателни съоръжения от древните хора живели на Балканския полуостров. 
 
- "Аналогията – ключ към интерпретацията", Дени Лабуре. В доклада са дадени практически методи за правилното и адекватно тълкуване на хороскопа - методология преподавана във Френски университет. 
 
- "Относно деклинацията на Луната", Ема Курент. Видео лекция за значението на флуктуациите на деклинацията на Луната. 
 
- "Епистемология на астрологията - критична гледна точка", Димитър Кожухаров. В английския доклад и българската видео лекция бе представен философски анализ на полето на астрологията от гледна точка на Философия на науката и епистемологията. 
 
- "Трябва ли миналото да остане в миналото? Значението на изучаването на традиционната астрология днес", д-р Хелена Авелар. Във видео лекцията се коментира значението на Астрологията в исторически смисъл, което е част докторската дисертация на автора. 
 
- "Историята на зодиака", д-р Робърт Пауъл. Във видео лекцията си авторът показа истинския зодиак и метод на древните астролози, което като тема е разгърнато в докторската дисертация на Робърт Пауъл. 
 
- Видео лекция-представяне на новия триизмерен, интерпретационен, тълкуващ и правещ прогнози на българки език уеб базиран астрологичен софтуер Сириус 7.0, Филип Филипов
 
- Видео лекция-представяне на астрологичния софтуер за Антична астрология, примарни дирекции и триизмерни хороскопи Плацидус 7.0, Румен Колев. 
 
- Видео запис на научната дискусия относно научната методология на астрологията и нейното академично утвърждаване. 
 
- Видео запис на научната дискусия относно сидералния и тропичния зодиак и работата с тях сред европейските традиции. 
 
- Видео запис на научната дискусия относно съвместна научна работа на европейските традиции на общоевропейско ниво. 
 
Книгата е А4 формат 470 стр. гланцирана мека корица и се продава на стойност 50 лв.
 
ОТСТЪПКА: До края на януари 2020 г. цената е 45 лв.
Видео запис на цялата тридневна конференция е 120 лв. ОТСТЪПКА: До края на януари цената е 115 лв. При поръчка и на двата продукта до края на януари общата цена с отстъпката е 150 лв.
 
Плащането става по банков път и желаещите ще получат необходимата информация на лични съобщения, където трябва да изпратят три имена, адрес, телефон. Книгата се получава с посвещение, видео лекциите идват на флашка, която се закупува отделно и обикновено цената е 10 лв., но до края на януари тя не се включва в цената.
 
До края на януари пощенските разходи са за сметка на изпращача. Относно видео записа на конференцията се подписва документ за неразпространение на видео файловете, който се изпраща сниман по имейла или на лични съобщения. За контакти ТУК:
 
  
Прочетено 1597 пъти Последна промяна от Сряда, 05 Февруари 2020 09:21
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…