All for Joomla All for Webmasters
Контролът в здравеопазването
„Контролът в здравеопазването“ от Антония Илиева – практически наръчник на основните понятия в здравното законодателство на България.
Какъв е успешният механизъм за преструктуриране, оптимизация и повишаване на доверието?
Принципите в областта на здравеопазването са коренно променени след 1999 година с въвеждането на новата здравна система. Кои са приоритетите на здравната реформа и как да се разшири достъпа до качествени здравни услуги срещу колкото се може по-приемлива цена? 
Пълен анализ на актуалното здравно законодателство и съдебната практика дава изследването „Контролът в здравеопазването“ от Антония Илиева. 
Книгата изследва всички относими контролни административни органи в и извън системата на здравеопазването и правомощията им, като авторката прави практическо разграничение между „контрол“ и „надзор“, както и между различните видове отговорност в здравеопазването.
Антония Илиева успява да направи пълен анализ на нормативните понятия за диагностична, лечебна, рехабилитационна и профилактична дейност на достъпен език.
Разгледани са понасянето на няколко вида отговорност, общият правен режим на обществените поръчки в сектора, потърсен е отговор на въпросите защо въпреки непрестанното финансиране и множеството контролни органи, недоволството и на пациентите, и на медицинските специалисти се увеличава и какъв е успешният механизъм за преструктуриране, оптимизация и повишаване на доверието.
 „Контролът в здравеопазването“  е необходим наръчник за работещите в областта на здравеопазването, студентите, академичната общност, органите на изпълнителната, законодателната и съдебната власт, както и за всеки с интерес към материята.
Антония Илиева е доктор по право в направление „Административно право и административен процес“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, а от 2016 г. е главен асистент по същата дисциплина и по „Медицинско право“.
Автор е на публикации в сферата на обществените поръчки, административното и медицинското право. Участвала е в научни конференции по въпросите на репродуктивното здраве, обществените поръчки в здравеопазването, медицинските деликти, трансплантацията на органи, тъкани и клетки и др.
Член е на Съюза на учените в България. Била е член на научноизследователски екип по проект на тема „Soft Law и значението му за българското право“.
 
 
 
Прочетено 884 пъти Последна промяна от Петък, 23 Март 2018 08:45
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…