All for Joomla All for Webmasters
Остава старото положение: PCR тест или карантина за влизане в Австрия
На 24.07.2020 г., в Австрийски държавен вестник брой № 336 бяха обнародвани важни промени в режима за влизане в Република Австрия.
 
За български граждани, както и за всички други граждани на ЕС, които пристигат от България е задължително следното: 
 
1. При влизане в Австрия от България лицата трябва да представят медицинско удостоверение (на немски или английски език, съгласно приложение В или С) относно здравословното им състояние и отрицателен молекулярно-биологичен тест за SARS-CoV-2.
 
Към момента на влизане в Австрия тестът не трябва да е по-стар от 72 часа.
 
Ако не бъдат представени тези документи, лицата се поставят в 10-дневна домашна карантина или карантина в подходящо място за настаняване. В случай на прекарване на карантина в подходящо място за настаняване, следва лицето да представи потвърждение за наличността на такова място за настаняване, разходите за което са за сметка на пътуващия.
 
Горепосочените обстоятелства, както и задължението да не се напуска мястото на карантината в рамките на следващите 10 дни, се потвърждават със собственоръчния подпис на пътуващия. Карантината може да бъде прекратена преждевременно с представянето на местен отрицателен молекулярно-биологичен тест за SARS-CoV-2. 
 
2. В случай, че на пътуващите лица не им е било възможно да си направят молекулярно-биологичен тест за SARS-CoV-2 в България, то в рамките на 48 часа от влизането им на австрийска територия се задължават, на собствени разноски, да си направят такъв тест в Австрия.
 
До представянето на негативен резултат от теста лицата се задължават да са под домашна карантина или карантина в подходящо място за настаняване. Поемането на тези задължения се потвърждава със собственоръчния подпис на пътуващия. 
 
3. Продължава да важи безпроблемният транзит през страната, за който не се изисква представяне на молекулярно-биологичен тест, но при условие, че няма междинно спиране в Австрия и напускането на страната е гарантирано. 
 
Актуалните промени в режима за влизане в Република Австрия за български граждани, както и за всички други граждани на ЕС, които пристигат от България влизат в сила от 00:00 ч. на 27 юли 2020 г. 
 
Само за групата от лица, които живеят в Австрия или имат статут на пребиваващи, но към датата на влизане в сила на тази наредба се намират извън австрийска територия, до 00:00 ч. на 1 август 2020 г. все още ще са в сила старите разпоредби за влизане в Австрия.

Прочетено 292 пъти Последна промяна от Събота, 25 Юли 2020 12:58
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…