All for Joomla All for Webmasters
Здравното министерство на Австрия – с инфо за пътуванията, свързани с коронавируса на 17 езика, вкл. и на български
Австрийското здравно министерство предлага информация за ограниченията на пътуванията, свързани с коронавируса
 
на 17 езика, включително и на български.
 
Информацията е налична на официалния сайт на ведомството ТУК:  Разясненията, макар и със стара дата остават в сила, макар че първоначално бе обявено въвеждането на още по-ограничителни мерки, които се упоменават по-долу. 
 
Данните за носенето на маски също не са актуализирани на официалния сайт с оглед на новия регламент, че от 24-и юли 2020 г. стават задължителни отново в магазини, МОЛ-ове, трафици, таксита, банки, пощи и др. 
 
Само планирано!!!
 
От утре, 24.07.2020  при влизане в Австрия, пристигащи от страните от Западните Балкани ще трябва да останат в 14-дневна карантина, дори и да представят  негативен  PCR тест. Той трябва да е направен в специализирана лаборатория и да не е по-стар от 72 часа. 
 
Страните от Западните Балкани бяха обявени за високорискови заради увеличения брой случаи на COVID-19  в тях. 
В бъдеще тази възможност  да се избира между тест и карантина при влизане в Австрия,няма да я има, според решението на правителството. 
 
В изключителни случаи австрийските граждани и тези, които са  постоянно пребиваващи, могат да влезнат и без PCR тест, но са длъжни в рамките на 48 часа след престой в страната да го направят за собствена сметка. Негативният тест и тях не ги освобождава от задължителната 14-дневна карантина, ако идват от високорискови страни. 
 
От карантина ще могат да бъдат освободени само лица, които спадат към т.нар „ключов персонал” (Schlüsselpersonal). За целта ще бъдат издадени допълнителни разяснения кои професии се считат за такива.   
 
В новите разпоредби задължително ще бъдат упоменати държавите, които се смятат за момента за високорискови заради ковидпандемията. Това се очаква да стане още днес, четвъртък. 
 
Европа в момента преживява втора вълна на коронавируса, предупредиха от Световната здравна организация. 
 
Австрийските чиновници пуснаха предупредителни табели на обществени места, включително и на български език, които напомнят на хората, че трябва да спазват социална дистанция от поне един метър заради коронапандемията. 
 
   

Прочетено 1453 пъти Последна промяна от Петък, 24 Юли 2020 17:23
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…