All for Joomla All for Webmasters
Виена успя да се наложи в категорията „Къде да отидем през 2023 г. – с поглед към бъдещето“ з

Виена отново е сред най-добрите туристически дестинации.

"Travel + Leisure", една от водещите туристически медии в САЩ, класира Виена сред най-добрите места за пътуване за следващата година.

 

Една от причините за това челно място е темата на 2023 г., която Виенският туристически борд посвещава на 150-годишнината от Световното изложение във Виена. 

 

Водещото американско туристическо списание "Travel + Leisure" избра Виена за една от 50-те най-добри туристически дестинации в света през идната 2023 година. Виена успя да се наложи в категорията „Къде да отидем през 2023 г. – с поглед към бъдещето“ заедно с дестинации като Киото и Нова Зеландия.

 

Списанието аргументира избора си с мотото на Виенския туристически борд за 2023 г. "Визия и ново начало – 150 години от Световното изложение във Виена" и с подготвената по този повод туристическа програма. Журито отбелязва също и богатата културна програма във Виена, както и новооткритите хотели и ресторанти, отбелязва Ойроком-ПР, част от мрежата за международни връзки на Община Виена. 

 

С включването на Виена в списъка на най-популярните туристически дестинации на американското списание, градът има всички шансове и през следващата година да продължи тазгодишните си успехи в областта на туризма.

 

След туристите от Германия и Австрия, тази година гостите от САЩ вече са на трето място във Виена с повече от половин милион нощувки до момента.

 

Темата на 2023 г. "Визия и ново начало – 150 години от Световното изложение във Виена" ще привлече не само гости от САЩ, тъй като във фокуса на юбилейната година ще бъде не просто историята австрийската столица, но и многобройните ефекти от това събитие върху съвременния живот, споделя директора на Виенския туристически борд Норберт Кетнер.

 

Паралелно с това Виенският туристически борд планира да създаде и „Пътеводител на Световното изложение“ в официалното туристическо приложение "ivie".

 

През следващата година той ще отведе посетителите на австрийската столица до изложби, посветени на годишнината от Световното изложение, до архитектурни паметници от този период, както и до кафенета, ресторанти и хотели, които са били отворени преди 150 години и не са загубили нищо от привлекателността си до днес. 

 

За "Travel + Leisure"
"Travel + Leisure" е едно от водещите туристически списания в САЩ с читателска аудитория, която далеч надхвърля американския пазар. С месечен тираж от около един милион и онлайн обхват от 14,5 милиона уникални посетители, това е една от най-големите и най-влиятелни туристически медии на американския пазар. 

Визия и ново начало - 150 години от Световното изложение във Виена (на английски)

 
Прочетено 374 пъти Последна промяна от Сряда, 30 Ноември 2022 14:10
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…