All for Joomla All for Webmasters
Изложбата на българския иконописец и художник Диан Костов във Вотивкирхе във Виена се удължава до 5 юни 2023 г.
За първи път мащабно българско участие в Дългата нощ на църквите във Виена на 2 юни 2023 г.
 
Изложбата на българския иконописец и художник Диан Костов във Вотивкирхе във Виена преминава бляскаво.Това е причината той и съпругата му Милена да получат предложение от свещеника на Вотивкирхе д-р Йозеф Фаругя за удължаване на експозицията до 5 юни 2023 г. 
Така иконите и картините им ще бъдат разгледани от още повече хора, тъй като престоят им тук съвпада с едно знаково за Австрия събитие - Дългата нощ на църквите. Тази година то ще се проведе на 2 юни 2023 година. 
 
По повод днешния 24-и май- Празник на българската просвета и славянска писменост, огромната икона от изложбата на Диан Костов – тази на светите братя Кирил и Методий бе поставена в центъра на Вотивкирхе. 
 
Много от посетителите на изложбата, онасловена „Кръстопът – цената на избора“ са впечатлени от замисъла и изпълнението й. Десетки посетители от Австралия, Перу, Чикаго и други страни изразиха лично възхищението си от видяното и дори се снимаха с Диан Костов.  
 
Катедралата е разделена на три пространства, всяко от които има собствена тема. Първото пространство отразява динамиката на живота ни, стремежът ни да сме по-богати, по- красиви, да не остаряваме и т.н. Цялата тази надпревара много ни отдалечава от духовните ценности и не ни прави по- щастливи. Цялото това пространство носи посланието и въпроса „Накъде отиваме?“ 
 
Второто пространство – „Пътят“, ни среща с вечните ценности и непреходни устои, които от време на време е добре да си припомняме, за да ни бъдат ориентири. Тук е самата експозиция от 59 икони и отделно фотографии на негови стенописи. 
 
И разбира се, в третото пространство, което предполага уединение, е разположена инсталацията „Кой си ти?“ 
 
Не пропускайте да разгледате експозицията на Диан Костов във Вотивкирхе във Виена, удължена до 5 юни 2023 г. 
 
 
Прочетено 608 пъти Последна промяна от Сряда, 24 Май 2023 20:33
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…