All for Joomla All for Webmasters
Президентът Радев удостои посланика на Австрия Андреа Вике с орден "Мадарски конник" – първа степен

Държавният глава Румен Радев удостои на тържествена церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2 посланика на Република Австрия в София Андреа Вике

 

 с орден "Мадарски конник" – първа степен за заслугите й за укрепването и развитието на българо-австрийските отношения. 

 

„Истинско удоволствие е да връча това отличие на един прекрасен австрийски дипломат и голям и искрен приятел на България“, подчерта президентът. Румен Радев открои дълбоките културни и исторически връзки между България и Австрия.

 

Той изтъкна още, че с работата си посланик Вике съществено е допринесла за развитието на българо-австрийските отношения в широк спектър от области.

 

„Активно се разви диалогът на най-високо и високо политическо ниво, задълбочиха се търговско-икономическите отношения, отбелязахме ръст в търговския стокообмен“, посочи държавният глава и открои още инвестициите във високотехнологични сфери, както и взаимодействието в областта на образованието, културата и науката.

 

Румен Радев изрази увереност, че независимо от следващото си дипломатическо назначение Андреа Вике ще продължи да се връща в България, която е приела като втора родина. 

 

Андреа Вике благодари за оказаната чест и подчерта, че и България, и Австрия винаги са подкрепяли развитието на Европейския съюз и приобщаването на държавите от Западните Балкани. Тя добави, че ще запази прекрасни спомени както за работата си в страната ни, така и от България.

 
 
 

 

Прочетено 282 пъти Последна промяна от Сряда, 24 Август 2022 09:13
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…