All for Joomla All for Webmasters
Защо гемотерапията е подходяща и за бебета, и за деца?
Първият в България сертифициран гемотерапевт Ангел Ангелов обяснява метода
 
и в навечерието на празника Бабинден разяснява защо е полезен и за деца.
Гемотерапията е метод, който използва екстракти от много специални дървета и храсти, които съдържат растителни стволови клетки.
 
На тази основа лечебната сила на растенията се свързва най-лесно и бързо с човешките клетки и започва действието на терапията върху човешкия организъм. Тази терапия е полезна за всички възрасти- от 0 до 100 години.
 
Докато първоначалната концепция датира още при египтяните, първите научни проучвания започват през 1959 г. Оттогава Gemmotherapy materia medica нараства експоненциално с приноса на множество европейски учени, лекари и биохимици. 
 
Тук не става дума за поставени диагнози, а човешкия организъм като едно цяло, разгледан както като  физическо тяло, така и в емоционално-психически аспект. 
 
Гемотерапията действа нежно и постепенно и затова е подходяща дори и за най-малките.
 
Методът може да се прилага и по време на бременност с внимание в употребата и дозировката на някои конкретни екстракти. Много е важно да се обърне внимание на здравето и имунитета на малките деца и бебетата. 
 
Гемотерапията дава сила на организма сам да се справя с предизвикателствата и болестите и да го направи по-силен и чист. По този начин при последваща среща с болестотворните агенти организмът на детето ще се справи с тях в пъти по-бързо и лесно. 
 
Гемотерапията има приложение в изключително много ситуации. Първото на което методът обръща внимание е нервната система. Тя е основата, от която се тръгва.
 
Ето защо гемотерапията е подходяща и за хиперактивни деца и такива от аутистичния спектър, деца, които са родени преждевременно и такива, родени със секцио. Всички тези изброени обстоятелства засягат нервната система на детето и предполагат нисък имунитет в бъдеще. 
 
Много чести срещани проблеми при бебетата са коликите, рефлуксът, след това болките при поникване на зъбките, лош и неспокоен сън, нервно поведение, непрестанен плач, различни разстройства на храносмилателната система и още много други състояния, при които гемотерапията може да помогне безпогрешно.
 
Много от тези състояния се дължат на възпалителен процес в организма на детето или пък на сринат имунитет още по време на раждането си, неправилно хранене или прием на лекарства от страна на майката по време на бременността...
 
Възможностите са толкова много, но при правилно проведен преглед и анализ на информацията от консултацията с гемотерапевт, може да се изгради протокол за терапия и всички тези симптоми постепенно да се преодолеят.
 
Някои от тези състояния и начини за справяне с тях са описани и в книгата "Гемотерапия за всички: изграждане на имунитета при бебета и малки деца" от авторката Лорън Хюбеле, издадена съвсем наскоро на български език от издателство "Екрие". 
 
Гемотерапията може да се използва и като поддържаща терапия, и като профилактичен метод. Това се случва, когато повечето проблеми на детето или възрастния са вече преодоляни и остава една продължителна, доброволна терапия, която съхранява здравето.
 
 Контакти с Ангел Ангелов,
гемотерапевт и кинезитерапевт,
индивидуални консултации и записвания:
+359896600762
email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 
 .
 
 
 

 

 
Прочетено 921 пъти Последна промяна от Сряда, 19 Май 2021 00:07
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…