All for Joomla All for Webmasters
Австрийското общество разделено за ковид имунизацията
На въпрос „Трябва ли да бъде задължителна ковид-ваксината?”, само 24 на сто от анектираните в Австрия казват „Да”.
 
Другите 76 на сто дават отпор. На  въпрос „Бихте ли отишли да се имунизирате?” 31 на сто заявяват категорично ”Не”, 24 на сто казват по-скоро „Не”, 30 на сто - по-скоро „Да”, но ще изчакам", и едва 15 на сто са категорично  „За”.
 
Това сочи анкета на ежедневника ”OE24.at”, проведена сред техни читатели. 
 
Ваксиналната нагласа в края през 2020 г. е коренно различна от тази през 1977 г., когато борбата за изкореняване на едрата шарка е била масово подкрепена от населението.
 
В Австрия имаше задължение за имунизация срещу вариолата (другото име на болестта) до 1977 г., когато заболяването е бе овладяно цялостно в световен мащаб. Сега обаче идеята за задължителна ковид ваксинация се посреща „на нож”от населението.
 
И това е няколко седмици преди началото на старта на коронаимунизацията в алпийската страна.
 
Политици и шефове на партийните централи също са разделени в позицията си. Напр. д-р Памела Ренди-Вагнер, бивш здравен министър и шеф на SPÖ, както и Петер Хакер, който отговаря за здравеопазването на Виена са против ковид ваксината да е задължителна. 

         
 .
 
 
 

 

Прочетено 573 пъти Последна промяна от Вторник, 15 Декември 2020 10:19
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…