All for Joomla All for Webmasters

Последни статии

  • Новини
  • Интервюта
  • Алтернативни терапии
  • Ветеринарна медицина
  • Био
  • Рехабилитация и СПА
  • Съветник
Февруари 15, 2020
0
Какви са традициите за Пасха и как празнуват в Южна Италия? Великден в Южна Европа, и по-конкретно в област Пулия, Италия се слави особено със
Декември 28, 2019
0
Кирил Кирков от Аризона за емиграцията, бежанците и проектите, които ни свързват.  Визитка: Кирил Кирков е преподавател по документална
Тълкуването на една от най-популярните детски приказки е на д-р Олаф Кооб, известен лекар в Берлин. До времето на пубертета,
Vierbeiner Tierarztpraxis е много обичана от виенчани. Ветеринарната лекарка Аглая Керман (Mag. Aglaja Kermann) е един от съсобствениците на
Февруари 01, 2020
0
Любими дървета от 16 държави разказват своите истории в конкурса „Европейско дърво на годината 2020“,който се провежда за 10-и път.
Ваш екскурзовод е Зорница Рашкова от Е-Tours. Маршрут: Дебрецен – Егер - Замъка крепост в Егер - Музей на Марципана – турската баня в
Февруари 17, 2020
0
Аида Грифулина и Орнела Мути са сред звездите празника на Виенската Щатсопера и на музиката, който приключва в 5 часа призори.   
Болната кожа

Книгата „Болната кожа” ( АБ"Издателско ателие") на проф. д-р Олаф Кооб представя едно по-различно разглеждане на кожата като най-големия орган в човешкото тяло и болестите, от които тя страда.

Също и в медицината трябва да се научим да различаваме „симптомите“ от „болестта“, вместо да вярваме, че можем да накараме болестта да изчезне, щом ликвидираме симптомите.Симптомите най­често са самопомощ, опит да се преодолее болестта.

Дали разглеждаме кожните болести от гледната точка на хомеопатията, народното лечителство, китайската медицина или антропософската медицина ­ навсякъде те се разбират като израз на лежащи надълбоко конституционни проблеми, които трябва да се разберат в една по­обширна взаимовръзка. Кожата като закриляща обвивка представлява индивидуална граница между вътрешния и външния свят и нейните функционални увреждания трябва съответно индивидуално да се третират, понеже и наследствеността играе известна роля.

Също и в медицината трябва да се научим да различаваме „симптомите“ от „болестта“, вместо да вярваме, че можем да накараме болестта да изчезне, щом ликвидираме симптомите. Симптомите най­често са самопомощ, опит да се преодолее болестта. Този факт отдавна е познат в хомеопатията. Нейният основател Самуел Ханеман (1755­1843) е знае, че едно само външно лекуване на кожните болести ­ например чрез мехлеми ­ не довежда до излекуване, а до усложнения, които често се превръщат в хронически и още повече затрудняват едно истинско ­ из основи ­ лечение.

Понеже най­често са необходими дълготрайни усилия, за да се открият органични, диетични, психични или дори социални въздействия, които в края на краищата са допринесли да не може даден човек да се чувства добре в собствената си кожа.

Авторът на книгата- д-р Олаф Кооб има интернационална лекторска и семинарна дейност, включително и в България. Работил е като училищен лекар във Фрайбург и Ванне-Айкел, дългогодишен сътрудник в изследователски проект за социалните причини и заболяванията на наркотично болните, съветник относно проблемите във връзка с наркотиците, лекарска дейност във Ваймар и Берлин, лекар в лечебно-педагогически кабинет в Берлин. Сред най-известните му книги са „ Тъмната нощ на душата”. „Пътища за излизане от депресията”,” Дроги и произход на пристрастяването” и др.

За получаване, ето контакти онлайн книжарница, която изпраща книги по цял свят и в която са налични всички издания от Поредица "Просветление".
http://knigabg.com/index.php?page=author&id=15752

 

 

 

 

Прочетено 1004 пъти Последна промяна от Петък, 01 Март 2019 23:54
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…